Piqué: "Tegenstanders vrezen Barça nu minder"

18 februari 2014, 08:47

Natuurlijk, het is nog altijd één van de beste teams ter wereld. Maar het onaantastbare dat FC Barcelona enkele jaren geleden had, is weg. De Catalaanse ploeg haalde de laatste twee jaar de Champions League-finale niet en dat heeft tot gevolg dat tegenstanders met een ander gevoel het veld betreden, weet Gerard Piqué.

"Misschien vrezen tegenstanders ons nu minder, omdat we de Champions League twee keer op rij niet gewonnen hebben", citeert de BBC de centrumverdediger. In het seizoen 2011/2012 verloor Barça in de halve finale van Chelsea, vorig seizoen volgde in de halve eindstrijd een oorwassing tegen Bayern München. "We kunnen nog steeds de beste ploeg ter wereld zijn, maar moeten dat weer even opnieuw bewijzen."

De wedstrijd in de achtste finale tegen Manchester City is een mooie gelegenheid om de wereld weer te laten zien waartoe Barça in staat is, stelt Piqué. "We moeten het op het veld laten zien. Er is het afgelopen half jaar veel gebeurd, het woord is nu weer aan ons. Tegen Man City moeten we een geweldige wedstrijd spelen."

Manchester City en FC Barcelona staan vanavond om 20.45 uur in Engeland tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen