Bayern rekent af met 'angstgegner' Leverkusen

15 maart 2014, 21:20   Bijgewerkt: 15 maart 2014, 23:27

De zeventiende overwinning op rij van Bayern München in de Bundesliga is een feit. De fiere koploper van Duitsland hoefde zich zaterdag niet bovenmatig in te spannen om Bayer Leverkusen, toch een kandidaat voor de tweede plaats, aan de kant te schuiven. In de eigen Allianz Arena werd met 2-1 gewonnen.

Ondanks de ongekende reeks waarmee Bayern München bezig is, zal het toch op zijn hoede zijn geweest voor Bayer Leverkusen. Die ploeg wist Bayern als laatste van winnen af te houden in de competitie; in de eerste seizoenshelft werd het 1-1. En ook de laatste nederlaag van der Rekordmeister was tegen Leverkusen. Dat is inmiddels vijftig speeldagen geleden.

Die statistieken leek Bayern ook te kennen, want het kwam moeizaam uit de startblokken. De eerste serieuze kans was zelfs voor Leverkusen. Heung-Min Son kreeg in de zevende minuut alle ruimte om de score te openen, maar de Zuid-Koreaan schoot voorlangs.

Daarna was de amusementswaarde van de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven, maar op slag van rust kwam Bayern wel op voorsprong. Mario Mandzukic kopte fraai raak op aangeven van Bastian Schweinsteiger. De middenvelder zorgde vlak na rust met een heerlijke vrije trap zelf voor de beslissing (2-0). Bij Bayern had Arjen Robben een basisplaats. De Nederlandse aanvaller werd in de 66ste minuut afgelost door Franck Ribéry. In blessuretijd deed Stefan Kiessling iets terug namens Leverkusen.

Bij Bayern zat Uli Hoeness niet op de tribune. De inmiddels afgetreden voorzitter werd donderdag veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar vanwege belastingontduiking. Zijn stoel in de Allianz Arena bleef leeg.

Bayern komt door de winst op 71 punten. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund, dat eerder op de dag met 1-2 verloor van Borussia Mönchengladbach, bedraagt maar liefst 23 punten. Bayer Leverkusen staat vierde, achter Schalke 04.