Chelsea loopt rood aan en verliest bij Aston Villa

15 maart 2014, 20:36   Bijgewerkt: 15 maart 2014, 21:25

Chelsea bleef in de afgelopen veertien competitiewedstrijden ongeslagen, maar die reeks is ten einde. In Birmingham ging de Premier League-koploper zaterdag met 1-0 onderuit bij Aston Villa. Chelsea, dat het duel ook nog eens met negen man eindigde, beleefde zodoende een slechte generale voor de return tegen Galatasaray in de achtste finales van de Champions League, komende dinsdag op Stamford Bridge. In Istanbul werd het 2,5 week geleden 1-1.

Er viel vanavond lang weinig te genieten op Villa Park. De thuisploeg begon wat nerveus, maar had al snel het juiste ritme te pakken. Hierdoor wist Chelsea niet te overtuigen. De bezoekers dachten in de veertigste minuut wel op 0-1 te komen, maar een goal van oud-Vitessenaar Nemanja Matic werd terecht afgekeurd vanwege hands.

Chelsea kwam in de 68ste minuut met tien man te staan, doordat Willian - makkelijk - zijn tweede gele kaart incasseerde. Met een man minder zagen de Londenaren hun ongeslagen serie sneuvelen. In de 82ste minuut, kort nadat Ron Vlaar maar net naast had gekopt uit een corner, opende uitblinker Fabian Delph op geniale wijze de score.

De Engelse middenvelder zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Marc Albrighton en rondde vervolgens af met een schitterend hakje. Chelsea slaagde er niet meer in de schade weg te werken. Het leidde tot frustraties in het Londense kamp en in blessuretijd kreeg Ramires rood. Waar Willian eerder wellicht wat makkelijk werd weggestuurd, was deze beslissing volledig terecht. De Braziliaan ging hard door op de knie van Karim El Ahmadi. Naast Vlaar en El Ahmadi had ook Leandro Bacuna een basisplaats bij Aston Villa.

Chelsea gaat met 66 punten nog wel aan kop in de Premier League, maar nummer twee Manchester City staat er in verliespunten beter voor. De voormalig landskampioen heeft zestig punten, maar speelde ook drie wedstrijden minder dan The Blues.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen