Van Gaal: "Na de 1-0 waren we ineens de kluts kwijt"

Ger
6 maart 2014, 00:22

De oefeninterland tegen Frankrijk onderstreepte dat Oranje allerminst als titelkandidaat naar het WK in Brazilië gaat. In Parijs ging het Nederlands elftal vriendschappelijk met 2-0 onderuit. Bondscoach Louis van Gaal oordeelde dat zijn ploeg zich niet goed herpakte na de eerste Franse treffer.

"Ik vond dat we in de eerste 25 minuten beter waren dan Frankrijk. Er was niets aan de hand. Na die goal waren we ineens de kluts kwijt", aldus Van Gaal tegenover SBS6. Volgens de keuzeheer had doelman Jasper Cillessen de treffer van Karim Benzema kunnen voorkomen. "Hij schoot snel. Sneller dan Cillessen verwacht had, maar de bal ging door het midden."

"In de tweede helft hebben we nog wel een paar kansen afgedwongen, in ieder geval meer dan in de eerste helft, maar toen was het eigenlijk al te laat", beseft Van Gaal. "Zij gebruikten de wisselpass beter dan wij. Dat was een groot verschil, want wij bleven steeds in de drukte voetballen. Dat is iets dat we moeten verbeteren."

Over Wesley Sneijder hield Van Gaal zich op de vlakte. "In de eerste 25 minuten speelde hij natuurlijk ook goed. Maar daarna is hij meegegaan in de daling van het niveau. Hij heeft wel vreselijk zijn best gedaan, net als alle andere spelers. Daar ben ik blij om."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen