Zwolle en NEC delen punten in voetbalshow: 3-3

Jw
1 maart 2014, 20:56   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 21:08

NEC heeft een punt gepakt op bezoek bij PEC Zwolle. De nummer zeventien van de Eredivisie liet zien dat het zeker niet onder hoeft te doen voor de ploeg die het over enkele weken treft in de halve finale van de KNVB beker. In een ware voetbalshow regende het doelpunten. Het werd uiteindelijk 3-3.

Als een stel paarden bij een paardenrace sprongen de spelers van PEC Zwolle uit de startblokken. NEC werd bij de keel gegrepen en het is dat Lasse Nielsen als enige bij NEC oplette en de openingstreffer na dertig seconden voorkwam. Lang hielden de Nijmegenaren echter niet stand. Een slechte pass van Ryan Koolwijk en een even slechte aanname van Soren Rieks zorgden er voor dat Mateusz Klich aan de bal kwam. De Poolse middenvelder stuurde met een fraaie steekpass Guyon Fernandez weg, die de bal keurig in de lange hoek legde (1-0).

In de openingsfase liet Zwolle het thuispubliek smullen. Ryan Thomas had de 2-0 moeten maken, maar schoot vanuit een kansrijke positie recht in de handen van NEC-doelman Johnson. NEC werd na een kwartier spelen pas wakker. De laagvlieger speelde daarna wel veelal op de helft van Zwolle en creëerde een paar goede kansen. Navarone Foor had de gelijkmaker moeten maken, maar faalde oog in oog met Zwolle-doelman Diederik Boer.

Ook in het vervolg van de tweede helft was het smullen in Zwolle. Joost Broerse zorgde voor het mooste doelpunt van de avond. De routinier legde aan vanaf zo'n 25 meter en produceerde een verwoestende knal. Johnson was volledig kansloos op de streep, die eindigde in de kruising.

NEC verdiende de achterstand niet, want het liet heel aardig voetbal zien. Op het middenveld speelden vooral Ryan Koolwijk en Soren Rieks een uitstekende wedstrijd. Laatstgenoemde zorgde ook voor de gelijkmaker. De onvermoeibare Deen lette goed op bij een scherpe voorzet van Kevin Conboy en scoorde met een subtiele voetbeweging: 3-3. Beide ploegen gingen in de slotfase nog vol voor de zege, wat een mooi spektakel opleverde, maar geen winnaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen