'Papieren' eredivisionist bijna terug waar het hoort

5 april 2014, 10:30   Bijgewerkt: 4 april 2014, 23:31

Op muren in de persruimte hangen foto's van het landskampioenschap van 1955, een wedstrijd tegen Manchester United in de Europa Cup voor bekerwinnaars en tegen het Sparta Praag van Tomas Rosicky in de Champions League. Op de tribune zaten tegen FC Dordrecht 13.760 fans, die vanaf halverwege de tweede helft hossend en zingend aftelden richting laatste fluitsignaal. Willem II won met 3-1 en is daardoor weer bijna waar het eigenlijk thuishoort: in de Eredivisie. "Op papier zouden we al in de Eredivisie moeten spelen."

Een medewerker van FC Dordrecht was er, terecht, trots op. Als één van de weinige Jupiler League-clubs is er dit seizoen opnieuw een toename in het aantal toeschouwers. En de bussen voor de uitwedstrijd tegen Willem II waren uitverkocht, iets dat zelden voorkomt. De club leeft, maar ondanks de toename in het aantal bezoekers zit het sterk verouderde GN Bouw Stadion, dat een capaciteit van 4.100 heeft, lang niet altijd vol.

Koning Willem II Stadion

Koning Willem II Stadion

Juist omdat de club eredivisiewaardig is, is de druk om te promoveren groot bij Willem II. Lang leek de club de verwachtingen niet waar te kunnen maken, halverwege de competitie stond het een straatlengte achter koploper FC Dordrecht. Door de zege van vrijdag zijn de Tilburgers echter virtueel koploper, zoals dat zo mooi heet. Als Willem II woensdag de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap níet verliest, neemt het de eerste plaats op de ranglijst over. De titel begint te lonken, weet ook Cornelisse. "We hebben het nu in eigen hand."

Het gevolg was dat de achterstand van Willem II op FC Dordrecht na de winterstop stukje bij beetje kleiner werd. "We zijn constanter gaan presteren", zegt Cornelisse. "Voor de winterstop wonnen we soms twee keer, maar verloren we daarna weer. Nu gaat dat beter." Met als voorlopig hoogtepunt dus de winst op FC Dordrecht. Een zege die op papier, gezien het verschil tussen beide clubs, volkomen logisch was. Maar aan papier heb je niets als je op het veld staat, weet Cornelisse. "Op papier zouden we al in de Eredivisie moeten spelen."

"Om dan nu mogelijk kampioen te worden en die schaal omhoog te mogen houden, is een supermooi vooruitzicht", glundert de rechtsback. Gebeurt dat, dan mag Willem II zich vanaf komende zomer weer meten met de beste clubs van Nederland. Of dat ook voor Cornelisse geldt, weet hij nog niet. "Of ik mee ga de Eredivisie in, als we promoveren? Dat weet ik nog niet. Ik heb al wel nagedacht over mijn toekomst, maar nog geen beslissing genomen. Dat doe ik pas in de zomer. Eerst wil ik me focussen op de komende wedstrijden."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen