Van Geel: "Het is niet zo dat wij spelers moeten verkopen"

16 april 2014, 10:48

Feyenoord-coach Ronald Koeman gaf onlangs aan dat het budget van de Rotterdamse club niet toereikend is om ieder jaar mee te strijden om het kampioenschap. Hij stelde dat toevalstreffers als John Guidetti en Graziano Pellè de financiële situatie enigszins maskeren. Technisch directeur Martin van Geel is duidelijk: Feyenoord hoeft geen spelers te verkopen om het hoofd boven water te houden.

"Het is gewoon niet zo dat wij spelers moeten verkopen. Daarom zijn wij door de KNVB ook in categorie drie geplaatst. Ook zonder transfers poetsen wij de resterende schuld wel weg", zegt Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Het is natuurlijk wel zo dat de schuld veel sneller wordt weggewerkt als wij inderdaad een speler verkopen", geeft de technisch directeur toe. "Maar als wij komende zomer geen spelers verkopen, vind ik het ook prima. Dat betekent dat wij met een sterke selectie aan het nieuwe seizoen beginnen."

Er is de nodige interesse voor Feyenoord-spelers, maar volgens Van Geel is deze belangstelling nog niet concreet: "Op dit moment kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat er voor geen enkele speler concrete interesse is. Ook Pellè willen wij graag in de Kuip houden. Hij ligt niet voor niets tot de zomer van 2017 vast", aldus de technische man van Feyenoord, die met Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Jordy Clasie, Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi en Pèlle de nodige spelers herbergt die veel waarde vertegenwoordigen.

Volgens Van Geel zit er nog voldoende rek in de begroting van Feyenoord: "Wij hebben nu een begroting van 45 miljoen. Die kan de komende jaren met dit stadion volgens mij nog maximaal vijf miljoen omhoog. Dan praat je over aspecten als nog vaker uitverkocht raken, de merchandising omhoog schroeven en nog meer televisiegelden. We stijgen op die ranglijst, omdat wij de laatste jaren sterk presteren. Dat levert dus meer geld op. We schrijven straks weer zwarte cijfers. Nu is het zo dat ongeveer een kwart van een transfersom geherinvesteerd kan worden in nieuwe spelers. Maar die mogelijkheden worden groter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen