Advocaat: "Gaan kansen krijgen in Heerenveen"

9 mei 2014, 15:52

AZ is door het prima resultaat van woensdag tegen sc Heerenveen (3-0) hard op weg naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. De equipe van Dick Advocaat is zelfs met een kleine nederlaag zaterdag in de return in Friesland zeker van de volgende ronde. 

"We hebben het eerste duel met Heerenveen benaderd als een Europese wedstrijd", zegt Advocaat de clubsite. "Dat is gelukt. We hebben een goed resultaat neergezet. Een prima uitgangspositie. Woensdag hebben we strijd geleverd en gaven we Heerenveen geen kans om te voetballen. Toch kregen we nog enkele kansjes tegen. Dat moet in Heerenveen beter. Zelf kunnen we loeren op onze kansen. Die gaan we ook in het uitduel zeker krijgen."

Woensdag was Steven Berghuis één van de smaakmakers aan de kant van de Alkmaarders. "Maar ik heb hem de eerste twintig minuten niet gezien", blijft Advocaat kritisch. "Hij mag niet gaan zweven. In Heerenveen zal hij harder worden aangepakt. Daar moet hij zich tegen wapenen. Maar dat hij in vorm is, staat buiten kijf. In balbezit gaat er dreiging van hem uit. Het koppie staat goed. Hij heeft de swung te pakken. Dat is belangrijk voor hem."

In tegenstelling tot woensdag kan Advocaat weer beschikken over Simon Poulsen en Roy Beerens. "Als Beerens fit is, speelt hij", zegt de trainer. "Dan gaan we weer gewoon 4-3-3 spelen. Roy kennende zal het geen probleem zijn. Hoewel hij vrijdag nog apart van de groep trainde. In het 4-3-3-systeem is Johann Berg Gudmundsson een optie als spits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen