Faber wil kans grijpen: "Laten zien dat we een team zijn"

2 mei 2014, 15:09   Bijgewerkt: 2 mei 2014, 16:11

Een week geleden leek PSV af te stevenen op deelname aan de play-offs, maar met nog één duel te spelen lonkt directe plaatsing voor Europees voetbal. Omdat het zelf vorig weekend won van PEC Zwolle en rivaal Vitesse punten morste in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-2), is PSV opgeklommen naar de vierde plek. Die positie hoopt het op de slotdag van de competitie vast te houden. "We hebben een kans gekregen van de concurrentie. Die kans moeten we met beide handen aangrijpen."

PSV heeft zaterdag, thuis tegen NAC Breda, aan een overwinning genoeg om de vierde plek veilig te stellen. Volgens trainer Ernest Faber is iedereen in Eindhoven zich bewust van het belang van dit duel. "Daar hoef ik echt niemand meer van te overtuigen. De scherpte was er zeker tijdens de trainingen deze week, maar het gaat erom dat die er zaterdag tijdens de wedstrijd is. Dan moeten we laten zien dat we een team zijn en elkaar bij de les houden voor een goed resultaat", zegt Faber op de clubsite. De suggestie dat PSV het op een akkoordje kan gooien met NAC Breda, dat bij een 'kleine' nederlaag praktisch zeker is van nog een jaar eredivisievoetbal, wijst de coach van de hand. "Wij moeten ons eigen ding doen en vol aan de bak voor het maximale resultaat."

Wegens blessures ontbreken Stijn Schaars en Jetro Willems, rechtsback Santiago Arias is geschorst. Faber liet tijdens zijn perspraatje een dag voor het duel weten te rekenen op de steun van de morrende Eindhovense aanhang. "We hebben een overwinning nodig en kunnen de steun van onze fans daarbij goed gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen