FC Groningen gaat Europa in na ruime zege op AZ

Ger
18 mei 2014, 18:28

FC Groningen heeft het Europa League-stokje overgenomen van AZ. Na de 0-0 in Alkmaar maakte de ploeg van trainer Erwin van de Looi in de eigen Euroborg duidelijk wie het laatste ticket verdiende. Het werd uiteindelijk 3-0. Vele supporters bestormden na afloop het veld om het feestje mee te vieren. 

De laatste keer dat de supporters in Groningen een Europees duel konden bezoeken, dateert al weer van 2007. De club hunkert naar een nieuw avontuur in het toernooi en dat was vanaf de aftrap meteen te merken. AZ had wel vaak de bal en gaf niet eens heel veel weg, maar moest buigen voor de effectiviteit van de thuisploeg. Ook creëerde de equipe van Dick Advocaat zelf vrijwel niets.

Na de afkoelpauze was het verhaal niet anders. Groningen zakte weer wat in en liet AZ komen, net als na de tweede treffer. Maar de Alkmaarders hadden geen duidelijk strijdplan. Een halfuur voor tijd besloot Chery de wedstrijd dan ook maar te beslissen: hij kreeg de bal op links, zag dat Nemanja Gudelj niet echt ingreep en mikte de bal laag in de verre hoek. Opnieuw ging Esteban niet voluit en Groningen kon het feestje al zonder enige twijfel gaan vieren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen