AS Monaco maakt komst van Jardim officieel

6 juni 2014, 18:38

AS Monaco heeft de komst van coach Leonardo Jardim bevestigd. De 39-jarige Portugese oefenmeester zette vrijdag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar bij de Monegaskische club, met de optie voor nog een seizoen.

Jardim leidde Sporting Lissabon afgelopen seizoen naar een keurige tweede plaats in de Portugese liga, maar besloot vorige maand te vertrekken bij de groen-witten. Dat deed hij vlak nadat AS Monaco afscheid had genomen van Claudio Ranieri. Zodoende deden er direct hardnekkige geruchten de ronde dat Jardim de Italiaan zou opvolgen in het Stade Louis II en die bleken gegrond.

"Onze nieuwe trainer is ambitieus, net als wij. Hij past precies in de profielschets die wij hadden opgesteld. We waren er meteen van overtuigd dat Leonardo Jardim de juiste man is om ons project een stap verder te helpen", zegt Vadim Vasilyev, vicevoorzitter van AS Monaco, op de clubwebsite. Jardim vult aan: "Monaco is een grote club en ik heb alle vertrouwen in dit project."

AS Monaco investeerde afgelopen zomer flink in de spelersgroep. Onder meer Radamel Falcao, James Rodríguez en João Moutinho werden voor veel geld binnengehaald. Ranieri leidde de ploeg, als promovendus, naar de tweede plaats in de Ligue 1. Die klassering was goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League-groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen