"Dit is een ploeg die geschiedenis kan schrijven"

21 juni 2014, 18:25   Bijgewerkt: 21 juni 2014, 18:30

Na Nederland kan ook België na twee wedstrijden zeker zijn van een plek in de volgende ronde van dit WK. Als de Rode Duivels zondag in het legendarische Maracana winnen van Rusland, is plaatsing voor de achtste finale een feit. Want hoewel het optreden in de eerste wedstrijd tegen Algerije niet overtuigend was, wonnen de Belgen wel. En daar gaat het om, benadrukten coach Marc Wilmots en aanvoerder Vincent Kompany daags voor de wedstrijd tegen de Russen. "Hoeveel topteams hebben het dit toernooi al bewezen?"

Voor het eerst sinds twaalf jaar is België weer van de partij op het WK. En de Belgen zijn niet als toernooivulling naar Brazilië gekomen, de verwachtingen zijn hooggespannen. Stiekem dromen onze zuiderburen van een evenaring of verbetering van de beste prestatie ooit op een mondiale titelstrijd, de vierde plek van 1986.

Groot was dan ook de teleurstelling na de eerste 45 minuten van België op dit WK. Tegen Algerije keek de ploeg van coach Wilmots tegen een 1-0 achterstand aan, een tussenstand die door het bijzonder matige spel van de Rode Duivels niet eens onverdiend te noemen was. België bibberde, maar invaller Dries Mertens bezorgde de ploeg met een assist en een goal toch nog de winst (1-2). En omdat concurrenten Rusland en Zuid-Korea later op de dag de punten deelden (1-1), zijn de Belgen plotseling al dicht bij een plek bij de laatste zestien.

Dat van België veel verwacht wordt, maakt Kompany niet uit. "Dat wordt over twintig landen gezegd. Nu ook over Chili, Colombia en Uruguay. Maar de afgelopen toernooien hebben we al gezien dat veel grote landen pas in de wedstrijden na de groepsfase het verschil maken. De resultaten zullen uiteindelijk alles uitwijzen."

"Wij hebben maar één instelling: van wedstrijd tot wedstrijd bekijken wat we moeten doen om te winnen", vult coach Wilmots aan. "We hebben ons goed voorbereid op dit toernooi en iedere speler is bereid om tweeduizend procent te geven. Dit is zeker een ploeg die geschiedenis kan schrijven. Maar of dat gelukt is weten we pas over een aantal weken, we hebben eerst te maken met het heden. Dat is de wedstrijd tegen Rusland."

De wedstrijd tussen België en Rusland in Maracana begint zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen