Duitse captain Lahm kent eigen positie nog niet

10 juni 2014, 23:20

Philipp Lahm weet nog niet op welke positie hij zal spelen, als 'zijn' Duitsland het WK maandag begint met de wedstrijd tegen Portugal. De aanvoerder van Die Mannschaft is normaliter rechtsback, maar wordt door het ontbreken van een aantal vaste waarden mogelijk als defensieve middenvelder ingezet door bondscoach Joachim Löw.

In de uitzwaaiwedstrijd voor het WK, waarin Armenië met 6-1 werd verslagen, speelde Lahm ook al op het middenveld. "Ik ga er daarom van uit dat ik ook op het WK op het middenveld zal spelen. Ik heb wel met de bondscoach gesproken, maar ik weet nog niet waar ik zal spelen. Dat is aan hem om te beslissen."

De twee controleursposities worden normaal gesproken ingenomen door Bastian Schweinsteiger en Sami Khedira. Laatstgenoemde mist echter wedstrijdritme, nadat hij er een half jaar naast stond met een knieblessure, en zal daardoor naar verwachting niet starten tegen Portugal.

In de verdediging ontstaat door het doorschuiven van Lahm een plek voor Jerome Boateng. De linksback wordt Benedikt Höwedes of nieuwkomer Erik Durm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen