Van Gaal nu wel geheimzinnig: "Jullie zien het morgen"

17 juni 2014, 21:18   Bijgewerkt: 17 juni 2014, 21:37

Voor de wedstrijd tegen Spanje deed coach Louis van Gaal geen enkele moeite om zijn basisformatie te verbergen, maar voor het tweede duel op dit WK ligt de situatie iets anders. Op basis van de laatste training in Porto Alegre lijkt vleugelaanvaller Jeremain Lens af te stevenen op een basisplek, maar Van Gaal wilde dat desgevraagd niet bevestigen. "Australië speelt aanvallender dan de meeste mensen denken."

Een dag voor de wedstrijd tegen Spanje bevestigde Van Gaal tijdens een persconferentie zijn beoogde basisploeg, ditmaal wilde hij dat niet doen. "Jullie zullen het morgen wel zien", sprak hij. "Dit keer ben ik daar niet open in. Ik ga ook niet zeggen welk systeem we gaan spelen, want dat is bepalend voor de opstelling."

Van Gaal kan tegen Australië kiezen voor 4-3-3, met Lens als extra aanvaller. Oranje trainde in Porto Alegre ook op die manier, waarbij Ron Vlaar ingedeeld werd bij de reserves. Maar Van Gaal kan ook vasthouden aan 5-3-2, het systeem dat zo goed werkte tegen Spanje. Wesley Sneijder en Arjen Robben lieten eerder deze week weten dat Oranje, wat hem betreft, deze speelwijze aanhoudt. "Maar dat hebben ze niet tegen mij gezegd", zei Van Gaal, terwijl Sneijder naast hem zat. "Naar mijn spelers zal ik altijd luisteren en dan een afweging maken."

De reden dat Van Gaal geheimzinnig doet over zijn opstelling, is dat hij de Australiërs niet wijzer wil maken dan ze al zijn. "Het verschil met de wedstrijd tegen Spanje is, dat ik tegen Australië beide systemen (5-3-2 en 4-3-3, red.) kan spelen. Ik heb de opstelling van mijn collega ook nergens gehoord, dus ik ga ook niets zeggen."

Van Gaal gaf toe dat 4-3-3 een beter systeem kan zijn om een defensief ingestelde tegenstander te bestrijden. Maar Australië gaat, zo verwacht hij, helemaal niet zo verdedigend spelen. "Ik denk dat Australië aanvallender gaat spelen, dan iedereen denkt. Ze hebben een goede coach, die uitgaat van de eigen mogelijkheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen