Van Gaal wil met gewijzigd elftal 'zwaarste tegenstander' verslaan

22 juni 2014, 17:02   Bijgewerkt: 22 juni 2014, 18:03

Louis van Gaal gaat morgen (maandag) zijn team op verschillende plaatsen wijzigen voor het duel met Chili, zo heeft de bondscoach op de persconferentie bekendgemaakt. De keuzeheer wil met zijn ploeg zijn sportieve plicht doen. Ook werd duidelijk dat Bruno Martins Indi sowieso niet gaat spelen.

"Niet iedereen is fit", zegt de keuzeheer over de ontmoeting met Chili, dat ook al zeker is van de volgende ronde. "Een aantal spelers is aangeslagen en dus er zullen wijzigingen zijn. Ik wil tegenstander niet wijzer maken, dus ga niet op individuen in. Wel is duidelijk dat Bruno Martins Indi niet speelt. Maar ik heb veel meer goede spelers", aldus Van Gaal, die zijn opstelling nog niet prijs wilde geven. "Ik wil me niet in mijn kaarten laten kijken, dat is denk ik heel normaal."

De oefenmeester verwacht een pittige wedstrijd tegen de Chilenen, die net als Oranje zes punten hebben. "Dit is de zwaarste tegenstander", stelt Van Gaal. "Dat heb ik voor het toernooi ook al gezegd. Ze hebben grote landen weggevaagd. Ik vind het een leuke ploeg om naar te kijken. Ze spelen zeer aanvallend en zijn zeer strijdbaar. Ik verwacht dus een pittige wedstrijd, die gelijkwaardig zal zijn. Want wij spelen ook wel aardig."

De bondscoach wil met Oranje gaan voor de eerste plaats in de poule. "Wij hebben veel gescoord en willen eerste worden in deze groep. Omdat dat in onze ogen gunstiger is in de rest van het toernooi. Dat is de reden dat we groepshoofd willen worden."

"Ik ben blij dat we de volgende ronde hebben gehaald op deze wijze. Ik ga niets zeggen over wie we het liefst treffen. Wij zullen alles moeten geven om te winnen, tegen iedere ploeg. Elk team op dit WK heeft niveau en is moeilijk om te verslaan", besloot Van Gaal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen