Twente speelt weer gelijk en ziet Europese droom uiteenspatten

28 augustus 2014, 21:25   Bijgewerkt: 28 augustus 2014, 22:27

FC Twente is er niet in geslaagd de groepsfase van de Europa League te bereiken. In eigen huis kwam de ploeg van Alfred Schreuder tegen FK Karabakh niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het heenduel in Azerbeidzjan was vorige week in 0-0 geëindigd, waardoor de Tukkers uitgeschakeld zijn. Luc Castaignos zette zijn team nog wel op voorsprong, maar na rust ging het mis voor de equipe uit Enschede. 

Het eerste duel van het tweeluik was er één om snel te vergeten, de editie in Enschede van vandaag (donderdag) was een stuk interessanter. Waar er in Azerbeidzjan nagenoeg geen kansen werden gecreëerd, was het in de return drukker voor beide doelen. Karabakh loerde op de counter en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Dat kwam voornamelijk door FC Twente, dat ontzettend slordig was in balbezit.

De ploeg van Schreuder leed veel balverlies en kwam daardoor in hachelijke situaties terecht. Zo ging Kamohelo Mokotjo, doorgaans sterk aan de bal, in de achttiende minuut hopeloos de mist in met een breedtebal. Door het balverlies kon aanvaller Reynaldo alleen op Nick Marsman af, maar de doelman van Twente bracht knap redding met de voet.

Twente nam daarna het heft meer en meer in handen en dat resulteerde in een voorsprong kort voor rust. Kyle Ebecilio stuurde Luc Castaignos in de 37ste met een steekpass diep en de spits wist wel raad met de buitenkans. Hij faalde oog in oog met doelman Sehic niet en schoof de bal keurig in de lange hoek: 1-0.

De thuisploeg ging dus met een lekker gevoel de rust in, maar kreeg kort na de pauze een dreun te verwerken. Maurem kwam in de vijftigste minuut het vijandelijke strafschopgebied in en volleerde de bal knap tegen de touwen: 1-1. Daarna ging Twente op zoek naar de belangrijke tweede treffer, maar speelde te slordig om de tegenstander uit Azerbeidzjan echt in problemen te brengen. De goal kwam er, ondanks een slotoffensief, dan ook niet meer.

Zodoende is het Europese avontuur van FC Twente al na twee duels voorbij en wacht de ploeg nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen