Depay is terug: "Heerlijk om weer te spelen"

24 oktober 2014, 00:07

Na een kleine zes weken afwezigheid maakte Memphis Depay donderdag zijn rentree bij PSV. De aanvaller mocht in de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos in de basis beginnen en was meteen belangrijk, hij opende voor rust de score. Genoeg voor de winst was dat niet, de Grieken maakten in de slotfase gelijk.

Depay speelde tegen Panathinaikos zijn eerste wedstrijd sinds 13 september, toen hij tegen PEC Zwolle een liesblessure opliep. De weken daarna, waarin hij tijdens wedstrijden op de tribune plaats moest nemen, vielen hem zwaar. "Het was geen kleine blessure en ik ben zelden geblesseerd geweest. Voor mij was het daarom lastig om ermee om te gaan. Om die reden kwam er wat emotie vrij, toen ik scoorde", zei hij in de catacomben van het Philips Stadion tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl.

De aanvaller genoot met volle teugen van zijn rentree. "Na zo'n blessureperiode ben je je ontzettend bewust van het feit dat je eindelijk weer mag voetballen. Daar word ik gewoon blij van. Het was zuur dat ik de afgelopen weken wedstrijden van het Nederlands elftal en de club moest missen. Iedere keer dat ik op de tribune moest plaatsnemen, was het even slikken. Ik wilde maar één ding: zo snel mogelijk terug zijn. Daarom ben ik extra blij dat ik tegen Panathinaikos mocht starten. Hoe het ging? Conditioneel en qua gevoel uitstekend", zegt hij.

Normaal gesproken moeten voetballers na een blessure eerst wat wedstrijdritme opdoen voordat ze weer hun topniveau halen. Depay leek daar tegen Panathinaikos weinig last van te hebben, hij was meteen weer de beste PSV'er. "Het gevoel was weer hetzelfde. Alsof ik vorige week nog meegedaan had. Ik ben weer terug."

Smet op zijn avond was dat PSV de 1-0 voorsprong niet vasthield. In de slotfase, toen de moegestreden Depay gewisseld was, maakte Panathinaikos gelijk. Depay is boos over de manier waarop zijn ploeg die goal weggaf. "Iedereen moet zijn taken blijven uitvoeren, dat gebeurde niet. Mensen gingen in een vrije rol spelen, maar niemand mag dat. Je zag dat ons middenveld weg was. Daar moeten we het met z'n allen goed over hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen