Jans concludeert: "Te slap verdedigd, kansen niet benut"

19 oktober 2014, 17:53

PEC Zwolle hoopte zondagmiddag revanche te kunnen nemen in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles, aangezien de bekerwinnaar vorig seizoen met 4-1 verloor in de Adelaarshorst. Door een onthutsend zwak begin liepen De Blauwvingers echter wederom tegen een nederlaag aan in Deventer: 3-2.

Ron Jans, de coach van PEC Zwolle, vond dat zijn ploeg in de eerste helft haar eigen glazen ingooide. "De eerste helft hebben we te slap verdedigd en in de tweede helft hebben we de kansen niet benut", stelt de Zwolse keuzeheer in gesprek met de NOS. Hij zag wel een betere tweede helft: "In de tweede helft waren we de bovenliggende partij. Toen was het baltempo er opeens wel en durfden we initiatief te nemen. Dat hadden we moeten doen bij 0-0, niet bij 3-1 achter", beseft Jans.

Hoewel het begin identiek was aan de verloren derby van vorig seizoen, vond Jans deze editie wel anders van aard. "Dat was een heel andere wedstrijd. Alleen het begin had een parallel. Vorig jaar begonnen we hautain en dat werd afgestraft. Nu begonnen we niet agressief genoeg. We hebben heel slecht verdedigd. Dat kost ons de wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen