Pasveer: "Tuurlijk wil ik de eerste keeper van PSV zijn"

24 oktober 2014, 00:29

Het doel van PSV werd in de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos niet verdedigd door Jeroen Zoet, maar door Remko Pasveer. De oud-keeper van Heracles kreeg voor de derde keer dit seizoen, na de wedstrijden tegen Shakhtyor Soligorsk (EL) en FC Utrecht (beker) van coach Phillip Cocu de kans. Pasveer is blij met de kansen die hij krijgt en weigert zich neer te leggen bij een rol als vaste reserve.

Pasveer hoorde aan het begin van deze week al van Cocu dat hij ging spelen tegen Panathinaikos. Waarom dat precies was, is niet duidelijk. "De trainer beslist", zei Pasveer na afloop van de wedstrijd tegen onder meer FCUpdate.nl. "Ik doe altijd mijn best en hoop zo veel mogelijk te spelen. Er zijn geen afspraken gemaakt wie welke wedstrijd keept of iets dergelijks. De trainer vond dit, voor deze wedstrijd, het beste. Het is dus afwachten, jullie zullen telkens wel zien wie er keept", lacht hij.

Jeroen Zoet lijkt de onomstreden eerste keeper van PSV te zijn, maar Pasveer blijft strijdbaar. "Natuurlijk heb ik de ambitie om de eerste keeper van PSV te worden. Als dat niet zo zou zijn, kan ik beter stoppen."

Hij mist het om iedere week te keepen, geeft de 30-jarige doelman toe. "De afgelopen vier seizoenen heb ik bij Heracles Almelo alles gespeeld, dit seizoen is mijn rol anders. Dat is lastig, vooral in de voorbereiding naar wedstrijden toe. Je moet op zoek naar andere manieren om voldoening te halen uit je trainingsarbeid."

Tegen Panathinaikos leek Pasveer de 'nul' te gaan houden, maar in de slotfase kwamen de Grieken nog langszij. De keeper had nog een antwoord op een eerste doelpoging, maar was kansloos in de rebound. "Frustrerend", baalt hij. "Al zag ik de gelijkmaker wel een beetje aankomen, ik had het gevoel dat ze steeds meer grip op de wedstrijd kregen. Dat was in het eerste deel van het duel niet zo, toen waren wij heer en meester."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen