PSV laat Panathinaikos in slotfase langszij komen

23 oktober 2014, 23:00

PSV moet in de laatste drie wedstrijden van deze Europa League-groepsfase nog vol aan de bak om de volgende ronde te halen. De ploeg uit Eindhoven leek op eigen veld tegen het nog puntloze Panathinaikos prima zaken te gaan doen, het stond door een doelpunt van de teruggekeerde Memphis Depay lang met 1-0 voor, maar gaf de winst in de slotfase weg. Het werd in het Philips Stadion 1-1.

Dat hij minuten zou maken tegen Panathinaikos, stond wel vast. Dat kondigde coach Phillip Cocu daags voor de wedstrijd al aan. Maar dat Memphis Depay na anderhalve maand blessureleed meteen in de basis zou starten, was een verrassing. Toch durfde Cocu het aan. Waar de meeste spelers eerst wedstrijdritme op moeten doen voordat ze in aanmerking komen voor een basisplek, mocht de Oranje-international meteen starten.

Waarom, werd snel duidelijk. Depay is in korte tijd zó goed gevonden, dat hij ook zonder wedstrijdritme in de benen beslissend kan zijn. Al het gevaar van PSV kwam van hem. En nadat een schot werd geblokt en een vrije trap op de lat belandde, was het vlak voor rust raak. Na een geweldige pass van Luuk de Jong kwam Depay alleen voor doelman Luke Steele te staan. Hij omspeelde de keeper eenvoudig en tikte de bal in het lege doel.

De voorsprong kwam PSV toe, al speelde de ploeg geen geweldige wedstrijd. Het was degelijk, dat wel, en kwam nauwelijks in de problemen. Doelman Remko Pasveer, die van Cocu de voorkeur kreeg boven Jeroen Zoet, hoefde zich in de eerste helft niet één keer in te spannen. Na ongeveer een uur was het beste eraf bij Depay. De aanvaller was leeg en werd vervangen door Florian Jozefzoon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen