Roma-coach Garcia trekt boetekleed aan na debacle

22 oktober 2014, 10:02

AS Roma werd dinsdagavond volledig met de grond gelijk gemaakt door Bayern München. De Romeinen verloren in eigen huis met maar liefst met 1-7 van de Duitse recordkampioen. Rudi Garcia, de keuzeheer van de Giallorossi, stelde na afloop dat hij zichzelf verantwoordelijk acht voor de ontluisterende nederlaag.

"Het was een tactisch drama", sprak Garcia na het pak slaag in het eigen Stadio Olimpico. "We lieten Bayern hun eigen spel spelen en het is een erg sterk team. Het is mijn fout, niet die van de spelers. Je kan altijd verliezen van Bayern - ze winnen bijna alle wedstrijden die ze spelen - maar ten onder gaan op deze manier doet echt pijn. We zakten door de ondergrens, terwijl we top moesten zijn. Dat is mijn verantwoordelijkheid."

Garcia steekt duidelijk de handen in eigen boezem: "Ik heb gekozen voor de verkeerde spelopvatting en strategie. We waren toeschouwers", geeft de trainer van Roma toe. "Het enige positieve is dat CSKA Moskou en Manchester City gelijkgespeeld (2-2, red.) hebben. We staan nog steeds tweede, waardoor alles nog mogelijk is", besluit de Fransman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen