Rutten rekent op 'ongelofelijke professional' Mathijsen

17 oktober 2014, 15:42

De positie van Sven van Beek in het hart van de Feyenoord-defensie wordt tegen Heracles Almelo ingenomen door Joris Mathijsen. Hoewel er dan met Mathijsen en Terence Kongolo twee linkspoten in het centrum staan, is trainer Fred Rutten ervan overtuigd dat de routinier de juiste man is om Van Beek te vervangen.

"Het geniet niet mijn voorkeur om twee linkspoten centraal achterin te posteren, maar anderzijds wil ik het liefst zo min mogelijk wijzigingen aanbrengen in het elftal. Joris maakt op de trainingen een uitstekende indruk, wat dat betreft voorzie ik zaterdag geen problemen. Hij is een ongelofelijke professional", zegt Rutten op de clubsite.

De trainer liet zijn spelers de afgelopen dagen vooral trainen op de eindfase van de aanval en afronding. "Wat ik daarvan heb gezien, zag er goed uit. Alleen geeft dat geen enkele garantie. Pas tijdens wedstrijden is een bewijs te zien of een bepaald proces ook daadwerkelijk in de afrondende fase zit", weet hij. "Daarom zal elke speler bij ons honderd procent moeten geven om als team het maximale resultaat te behalen, elke week weer."

Feyenoord en Heracles spelen zaterdagavond vanaf 19.45 uur tegen elkaar. De Rotterdammers wonnen hun afgelopen twee competitieduels met klinkende cijfers, maar verloren vorig jaar thuis van de ploeg uit Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen