Tevreden Rutten ziet 'potentie, groei en bereidheid'

31 oktober 2014, 15:32

Een week of vijf geleden stond de club nog in de degradatiezone, maar na afgelopen weekend is Feyenoord de nummer drie van de Eredivisie. De ploeg van coach Fred Rutten lijkt die opmars vooral te danken te hebben aan de hechte defensie, het kreeg dit seizoen in tien competitieduels pas zeven doelpunten tegen.

Rutten is blij met het feit dat zijn ploeg zijn zaakjes defensief goed voor elkaar heeft. "Dat we zo weinig goals tegen krijgen, is te danken aan het hele team. Iedereen werkt voor elkaar. We vallen met elf man aan en we verdedigen met elf. Als er dan een speler een fout maakt, staat er een ander klaar om die te repareren."

Een minpunt is dat Feyenoord moeilijk scoort, de teller staat pas op vijftien. "Toch maak ik me daar geen zorgen over", stelt Rutten. "Ik zou me pas zorgen gaan maken als we helemaal geen kansen meer creëren."

Rutten ziet zijn team in alle opzichten groeien, zegt hij op de website van zijn club. "Ik heb al aan het begin van het seizoen gezegd dat het seizoen voor ons op 1 september echt zou beginnen. Als je het zo bekijkt, zijn we pas een week of zeven bezig nu. In die periode zie ik veel potentie, groei en bereidheid. De wedstrijd tegen PEC Zwolle is een mooie gelegenheid voor ons om te laten zien dat we volop in ontwikkeling zijn."

De trainer ziet het duel met de bekerwinnaar, zaterdagavond in de Kuip, als een mooie test om te zien waar zijn team staat. "Dat vind ik namelijk nog steeds moeilijk in te schatten. Wij moeten ons tegen PEC Zwolle niet laten verrassen. Die ploeg heeft laten zien dat het kan pieken op het juiste moment. PEC speelt heel goed positiespel als je hen daar de ruimte voor geeft. Het is dus aan ons om dat niet zo ver te laten komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen