Van de Looi gooit roer om: "Duidelijk en goed over nagedacht"

17 oktober 2014, 15:48

FC Groningen stapt per direct af van het systeem met drie aanvallers. De club speelt komend weekend tegen Excelsior voor het eerst in een andere formatie, met twee spelers voorin. Coach Erwin van de Looi geeft op de website van zijn club tekst en uitleg bij zijn beslissing om het over een andere boeg te gooien.

"Als technische staf ben je altijd bezig om te kijken welke manier het beste past bij je spelers. We hebben te maken met beperkingen en dan moet je kijken naar de beschikbare spelers. Het ziet er op de trainingen goed uit en de spelers voelen zich er lekker bij", zegt hij. Van de Looi legt zijn keuze voor een nieuw systeem als volgt uit: "Het heeft verschillende oorzaken. Je kijkt naar de ontwikkeling van het team en daar waren we de laatste weken ontevreden over. Daarnaast is het bekend dat we op een aantal posities onderbezet zijn en vonden we dat onze spits vaak alleen stond. Dan is het logisch dat we gaan heroverwegen en tot een andere beslissing komen. We hebben er duidelijk en goed over nagedacht en zijn er volle bak mee aan de slag gegaan."

De trainer hoopt dat de nieuwe speelstijl aanslaat bij de selectie én het publiek in de Groningse Euroborg. "De intenties zijn altijd aanvallend, of dat nu met drie spitsen is of met twee. Het gaat daarbij om de uitvoering en we hopen dat die uitvoering zondag beter is dan de laatste weken. We willen heel graag winnen en het liefst met goed en aanvallend voetbal waarmee we het publiek kunnen vermaken. Daar gaan we vol voor. Wij zijn nieuwsgierig en hopen dat het publiek dat ook is en dat ze met die verwachting naar het stadion komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen