Anderlecht sleept zestienjarig talent voor de rechter

20 november 2014, 10:25

Anderlecht stapt naar de rechter, omdat jeugdspeler Jason-­Eyanga-Lokilo weigert om een contract te tekenen bij de Brusselse club. Toen de speler twaalf was tekenden zijn ouders een intentieverklaring, waarin beloofd werd dat het talent op zestienjarige leeftijd een contract zou tekenen. Gebeurde dit niet, dan moesten de ouders een boete van 450.000 euro betalen.

De ouders ontvingen destijds een bedrag van 75.000 euro van Anderlecht, dat nu dus ziet dat de belofte van hen niet nagekomen wordt. De ouders van Eyanga-Lokilo hopen namelijk op een contract bij een buitenlandse topclub. Voor de regerend kampioen van België reden genoeg om juridische maatregelen te treffen.

Volgens Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de familie van het zestienjarige talent, is er sprake van 'handel in minderjarigen'. "Ik schrik er eerlijk gezegd van dat Anderlecht zich met zulke praktijken inlaat", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Met kinderen voer je geen handel. Punt. Zo'n overeenkomst gaat in tegen elk verdrag over de rechten van het kind. Misschien zoekt ­Anderlecht een manier om jonge talenten langer aan zich te binden, maar dit is toch de verkeerde manier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen