FC Groningen strikt oud-schaatscoach Kemkers

Ger
25 november 2014, 14:32

FC Groningen gaat vanaf volgende week in zee met Gerard Kemkers. De voormalige schaatscoach wordt de manager van een topsportcentrum van de noorderlingen. Met het ambitieuze project wil FC Groningen vanaf 2018 zorgen dat de eerste selectie voor vijftig procent uit spelers bestaat die zijn opgeleid op het nieuwe trainingscomplex.

De 47-jarige Kemkers was de voorbije twaalf jaar coach van de TVM-schaatsploeg. Hij stond daarmee onder meer aan de basis van de vele titels die Sven Kramer en Ireen Wüst veroverden. Na het afgelopen schaatsseizoen stopte TVM met de sponsoring van het team en moest Kemkers op zoek naar een nieuwe werkgever. De coach was onder meer in beeld bij de Noorse schaatsbond, maar nu kiest hij voor een dienstverband bij FC Groningen.

De club uit de Martinistad is bezig met het opzetten van een Performance Centre, dat in eerste instantie zal dienen om de opleiding en ontwikkeling van de jeugdspelers van de eredivisionist te professionaliseren. Ook atleten uit andere takken van sport zullen in de toekomst gebruik kunnen maken van het topsportcentrum. Officieel wordt Kemkers manager van het Performance Centre.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen