NOS ziet af van bod op Champions League-rechten

24 november 2014, 12:34

De NOS heeft besloten om geen bod uit te brengen op de uitzendrechten van de Champions League, voor de periode tussen 2015 en 2018. De omroep had tot vandaag (maandag) om 12.00 uur de tijd om dit te doen, maar op het uitzenden van het kampioenenbal wordt bezuinigd.

"Het besluit om niet mee te bieden is een keuze", verklaart algemeen directeur Jan de Jong van de NOS. "Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen en keuzes te maken. De NOS vindt het daarbij van het grootste belang om de nieuwsvoorziening te ontzien en binnen het sportbudget geen geld weg te halen bij de verslaggeving van andere sporten dan voetbal; juist ook omdat commerciële omroepen daar weinig tot geen aandacht aan besteden. Niet bieden op de grootste en belangrijkste clubcompetitie ter wereld is dus een rechtstreeks gevolg van dat beleid", legt De Jong uit.

De NOS vindt het zeer spijtig dat er een einde komt aan een periode van CL-voetbal op hun zenders. "Het is niet anders. Jammer is het wel. Vanwege het journalistieke belang, maar omdat de Champions League voor een uniek bereik onder jongeren zorgt. Gemiddeld kijkt 21,5 procent in de leeftijdsgroep 15-34 jaar naar dit voetbal. Het weekbereik van de jongerenzender NPO 3 neemt met 16 procent toe door de UEFA Champions League. Geen enkel ander programma scoort vergelijkbare cijfers".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen