Robben: "Al win je met 10-0, de problemen zijn niet verholpen"

15 november 2014, 09:22   Bijgewerkt: 15 november 2014, 12:00

Arjen Robben weet dat het Nederlands elftal morgen (zondag) in eigen huis moet winnen van Letland, in het kader van de EK-kwalificatie. Bij een zege is de druk even van de ketel en zit de bekritiseerde Guus Hiddink iets steviger in het zadel. De sterspeler van Oranje eist een zege, maar vindt wel dat de spelers gaan rare dingen moeten gaan doen in het veld.

"Je moet er nu voor waken dat je jezelf geforceerd wil gaan bewijzen. Iedereen moet wel normaal blijven doen", zegt Robben tegen De Telegraaf. Volgens de international is bij een zege de kous nog niet af. "Al zou je met 10-0 winnen, dan zijn daarmee de problemen nog niet verholpen. Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Punt. Maar ook dan moet je nog wel kritisch blijven."

Coach Guus Hiddink krijgt in het land de nodige kritiek te verwerken, na zijn beroerde start bij Oranje. "Het Nederlands elftal is van iedereen", zegt Robben. "Iedereen heeft er een mening over. Dat mag ook. Er zijn ook periodes geweest dat iedereen over Van Gaal heen viel", aldus de aanvaller, die niet vindt dat hij met eerdere uitspraken extra druk op Hiddink heeft gelegd. "Ik ben er klaar mee. Kom toch op. We moeten nu toch zoiets hebben van wat er ook gebeurt die wedstrijd gaan we winnen. Ongeacht tegen wie we spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen