Groep E: ManCity juicht na spannende avond

10 december 2014, 22:59

Manchester City heeft de spannende strijd om de tweede plaats in groep E van de Champions League gewonnen. De Engelsen zegevierden woensdag met 0-2 bij concurrent AS Roma en zagen CSKA Moskou, de derde kanshebber, met 3-0 onderuit gaan bij groepswinnaar Bayern München.

Zowel AS Roma, CSKA Moskou als Manchester City had op het moment van aftrappen vijf punten en dus was winnen cruciaal. Aanvankelijk had Roma in de directe confrontatie met ManCity, in het eigen Stadio Olimpico, het betere van het spel. Dat wisten de manschappen van coach Rudi Garcia echter niet uit te drukken in de score.

Naarmate de wedstrijd vorderde, nam Manchester City meer initiatief. Dat resulteerde na een uur in de 0-1 van Samir Nasri. De Fransman verraste Roma-keeper Morgan De Sanctis met een geweldige pegel. Roma moest daardoor druk zetten en deed dat ook, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een kopbal van Kostas Manolas tegen de paal. Uit de daaropvolgende hoekschop haalde Martin Demichelis de bal van de lijn. Hoewel de tijd steeds meer begon te dringen, bleef Roma zoeken naar de gelijkmaker. Die bleef echter uit. Sterker nog, in de slotfase bepaalde Pablo Zabaleta de eindscore op 0-2, waardoor Manchester City overwintert in de Champions League en AS Roma als troost verder mag naar de Europa League. Bij de Italianen bleef Kevin Strootman op de bank, Urby Emanuelson is niet ingeschreven voor de Champions League.

Op basis van het onderlinge resultaat had CSKA Moskou Manchester City nog wel de weg naar de achtste finales kunnen versperren, maar dan hadden de Russen moeten winnen bij groepswinnaar Bayern München en dat lukte niet. In de Allianz Arena werd met 3-0 verloren. Door een rake strafschop van Thomas Müller, toegekend na een domme overtreding van Bibras Natcho op Franck Ribéry, stond CSKA Moskou al na achttien minuten met 1-0 achter. In de eindfase liep Bayern uit naar een 3-0 zege, door goals van Sebastian Rode en Mario Götze. Arjen Robben begon op de bank bij de thuisclub, maar mocht direct na de rust invallen.

CSKA Moskou eindigt net als AS Roma op vijf punten, maar omdat de onderlinge balans in Italiaans voordeel uitslaat, kunnen de Russen zich na de winterstop op het nationale voetbal richten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen