Van Ginkel twee maanden 'out' na trap teamgenoot

15 december 2014, 12:45   Bijgewerkt: 15 december 2014, 15:15

De trap die Sulley Muntari op het trainingsveld aan hem uitdeelde, houdt Marco van Ginkel twee maanden aan de kant. Dat heeft vice-voorzitter Adriano Galliani van AC Milan maandag laten weten. Muntari schoffelde de 22-jarige Nederlander, gehuurd van Chelsea, onderuit in de laatste minuten van een training.

"Ik vind het enorm vervelend voor Van Ginkel", zegt Galliani. "Het is erg jammer. Ik kijk al dertig jaar naar trainingen en kon duidelijk zien dat deze jongen een groot talent is. Hopelijk herstelt hij voorspoedig."

Van Ginkel sprak via de website van zijn zaakwaarnemer schande van de actie van Muntari, die de Nederlander doelbewust leek te blesseren. "Natuurlijk moet je er op een training vol voor gaan, maar er zijn grenzen. Dit was een overdreven actie. Ik zag hem niet aankomen, waardoor ik vol op mijn rechterenkel werd geraakt. Dezelfde enkel waar ik eerder doorheen klapte tegen Empoli. Muntari bleef me gisteravond bellen, maar ik heb hem eventjes laten gaan. Ik moest echt tot bedaren komen. Dit was te, in alle opzichten", bromde de middenvelder.

Aanvankelijk werd gedacht dat Van Ginkel 'slechts' drie tot vier weken aan de kant zou staan, maar volgens Galliani duurt het langer voordat de Nederlander weer fit is. "Ik wens hem het allerbeste", laat hij weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen