Van Hanegem: "Onze voetballers zijn te snel tevreden"

Ger
22 december 2014, 09:40

Met de eerste seizoenshelft achter de rug is de traditionele top-drie in de Eredivisie toch weer komen bovendrijven en zijn PSV, Ajax en Feyenoord ook nog in de race voor Europese prijzen. Willem van Hanegem ziet echter ook een ongewenste ontwikkeling.

"Ik ben blij dat we straks nog meedoen in de Europa League. Maar na het afgelopen weekend, zo vlak voor kerst, wil ik wel eerlijk blijven. Het valt uiteindelijk allemaal wel heel erg tegen", stelt Van Hanegem vast in zijn column voor het AD. "Feyenoord zien spelen tegen NAC? Ajax zien stuntelen tegen Excelsior? PSV gezien tegen Go Ahead? Het lijkt er verdomd veel op alsof ze zich alle drie wel erg lekker voelen in hun huidige situatie. Ze mogen mee blijven doen in Europa en Ajax en PSV hebben het idee dat ze nog fijn mogen knokken om de landstitel."

"Aan het eind van 2014 constateer ik dat we niet erg opgeschoten zijn in het afgelopen jaar. Ik zie dat onze voetballers, hun trainers en hun bestuurders te snel blij zijn, te snel tevreden zijn en alleen mensen opzoeken die die tevredenheid met hen willen delen. Die drang, dat zoeken naar bevestiging, is dodelijk voor de ontwikkeling van onze nationale sport."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen