Feyenoord nipt langs tien man van Cambuur

8 februari 2015, 14:28   Bijgewerkt: 8 februari 2015, 14:37

Tegen een volledig Cambuur scoorde Feyenoord twee keer, maar toen de ploeg uit Leeuwarden na rood voor Ogbeche met tien man verder moest, werd er weinig meer gepresteerd en scoorden de Friezen zelfs de aansluitingstreffer. Uiteindelijk was het wel genoeg voor drie punten, waardoor Feyenoord nu derde staat op de ranglijst. De Rotterdamse goals werden gemaakt door El Ahmadi en Kazim-Richards. Invaller Barto deed wat terug voor de bezoekers.

Het begin van de wedstrijd was wat traag. Bij Feyenoord was er weinig beweging voorin, waardoor het spel statisch werd. Nelom zorgde persoonlijk voor de eerste grote kans. Hij brak door vanaf eigen helft en ging alleen op doelman Nienhuis af. Hij deed alles goed, maar gleed weg bij zijn schotpoging. Cambuur was zelden gevaarlijk en deelde alleen af en toe wat speldenprikjes uit. Vlak voor rust scoorde Feyenoord dan toch, al moest daar hard voor gewerkt worden. Eerst werd een bal van de lijn gehaald, maar uiteindelijk was het wel raak. El Ahmadi lette goed op en werkte de bal achter Nienhuis, die net een inzet van Kazim-Richards had gekeerd.

Invaller Barto stond nog maar een paar seconden in het veld toen hij de wedstrijd weer spannend maakte. Een vrije trap van Cambuur werd door de Feyenoord-defensie niet goed verwerkt, waarna Barto de bal langs Vermeer plaatste. Na de 2-1 verwachtte het Rotterdamse publiek een storm van de thuisploeg, maar die bleef uit. Er waren via invallers Vilhena en Achahbar wel kansen, maar doelman Nienhuis voorkwam de beslissing.

Cambuur had door het wegvallen van Ogbeche te weinig kracht voorin om nog een rol van betekenis te spelen.

Het bleef bij 2-1, maar echt goed was het niet wat Feyenoord liet zien in eigen huis. Wel was het goed genoeg voor drie punten, waardoor PEC Zwolle op de ranglijst is ingehaald. Ook nummer twee Ajax is nog binnen bereik, waardoor Feyenoord nog genoeg heeft om voor te spelen dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen