Juventus thuis nipt te sterk voor Borussia Dortmund

24 februari 2015, 22:59   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 00:51

Juventus heeft de eerste ontmoeting met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League op winst afgesloten. In het eigen Juventus Stadium werd dinsdag met 2-1 gewonnen van de Duitsers. Het is een nederlaag met perspectief voor de runner-up van 2013, aangezien zij over drie weken tijdens de return in eigen huis genoeg heeft aan een 1-0 zege om een plek bij de laatste acht af te dwingen.

Juventus - Borussia Dortmund was een krachtmeting tussen een team dat in de Serie A fier bovenaan staat en een ploeg die enkele weken geleden nog hekkensluiter was in de Bundesliga. Maar Jürgen Klopp, de coach van de Duitse formatie, liet maandag al weten dat het verschil met Juventus niet zo groot is. En daar bleek de oefenmeester gelijk in te hebben, ook al zegevierde de thuisclub.

Juventus had Arturo Vidal terug voor het belangrijke duel met Dortmund. De Chileense spelmaker ontbrak afgelopen vrijdag in de competitie tegen Atalanta vanwege een spierblessure, maar was weer fit genoeg voor een basisplaats. Tegenvaller voor trainer Massimiliano Allegri was dat Andrea Pirlo, die andere belangrijke middenvelder van Juventus, al na 37 minuten geblesseerd uitviel.

Het uitvallen van Pirlo deed het spel van Juventus geen goed. De gastheer kwam moeizaam tot uitgespeelde kansen, maar toch werd het drie minuten voor de pauze 2-1 voor de Italianen. Paul Pogba bracht Morata in stelling en die faalde niet. Bij Dortmund dacht men aan buitenspel, maar de Spaanse arbitrage stuurde Dortmund terecht naar de middenstip voor de aftrap.

In de tweede helft had Dortmund het betere van het spel, maar Juventus was dichter bij de 3-1 dan zij bij de 2-2. Zo schoten Tevez en Roberto Pereyra maar net voorlangs. Toch kunnen de Duitsers over drie weken met een prima gevoel aan de return beginnen op het eigen Signal Iduna Park.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen