Monaco-coach waarschuwt: "We zijn nog maar halverwege"

26 februari 2015, 07:57

De nederlaag van Atlético Madrid bij Bayer Leverkusen (1-0) is verrassend te noemen, maar de overwinning van AS Monaco bij Arsenal (1-3) mag gerust sensationeel genoemd worden. De ploeg uit het Prinsdom zorgde in het Emirates Stadium voor een stunt, waardoor het met één been in de kwartfinale van de Champions League staat. Arsenal moét minimaal drie keer scoren in de return in Frankrijk. Coach Leonardo Jardim wil echter nog niet te vroeg juichen.

De oefenmeester van de Monegasken merkte dat de stemming in de kleedkamer euforisch was, maar hij benadrukt dat zijn ploeg zich nog niet rijk moet rekenen. "Niemand had verwacht dat dit resultaat mogelijk was", aldus Jardim. "Dat gezegd hebbende: Arsenal heeft een geweldig team en we zijn nog maar halverwege. Ik ben zeer blij met het resultaat, maar we hebben nog niets gewonnen", blijft de coach van Monaco met beide benen op de grond staan.

De kracht van de Franse formatie was dat het Arsenal door en door kende. "We hebben Arsenal op voorhand goed geanalyseerd en wisten dat ze over het algemeen in de eerste helft van wedstrijden sterk zijn, maar dat ze na de rust wat moeite hebben. We speelden zeer georganiseerd in de eerste helft en daardoor kregen we in de tweede helft de ruimte om geweldige counters te plaatsen", aldus Jardim, die zijn ploeg één keer in de eerste helft en twee keer in de tweede helft zag scoren.

Het is wel een prestatie van jewelste, weet de trainer ook. "Arsenal heeft een aantal zeer goede spelers, maar deze wisten we te ontmantelen", aldus Jardim. "Maar dit was niet de grootste overwinning van het seizoen voor ons. We hebben dit jaar al grote zeges geboekt in de Champions League, bijvoorbeeld tegen Zenit Sint-Petersburg en Bayer Leverkusen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen