Ontketend Bayern verpulvert tiental Shaktar: 7-0

11 maart 2015, 22:39   Bijgewerkt: 12 maart 2015, 08:17

Zonder enige moeite heeft Bayern München in de return van de achtste finale van de Champions League afgerekend met Shaktar Donetsk. De koploper van de Bundesliga veegde in eigen huis de vloer aan met de Oekraïners, die volledig overhoop gespeeld werden: 7-0. En dat terwijl de heenwedstrijd nog in 0-0 was geëindigd. Enige tegenvaller was het uitvallen van Arjen Robben, die na twintig minuten naar de kant ging met een hamstringblessure.

De Oranje-aanvaller haakte af bij een 1-0 stand, al had hijzelf daarvoor al grote kansen op een tweede treffer gehad. Zo kwam hij een teenlengte tekort om een voorzet van Robert Lewandowski in het doel te glijden en schoot hij van dichtbij hoog over nadat de bal uit een corner voor zijn voeten was beland. De mogelijkheden voor Robben waren lang niet de de enigen voor Bayern, de ploeg kreeg voldoende kansen om te scoren. Zo kopte Lewandowski van dichtbij op de paal en lieten doelpuntenmaker Müller en Franck Ribéry eveneens grote kansen liggen.

Daarmee was de lijdensweg voor Shaktar dus nog niet voorbij. Holger Badstuber kopte in de 63ste minuut de bal vanuit vogelvrije positie via de binnenkant paal in het doel. Die treffer betekende de 5-0 en de tweede treffer van een verdediger van Bayern. Spits Lewandowski ontbrak nog op het scoreformulier en dat zinde hem duidelijk niet. De opluchting was dan ook groot toen hij een kwartier voor het einde de 6-0 verzorgde. De vaak bekritiseerde Pool nam een diepe bal met de borst mee en schoof het speeltuig via doelman Pyatov in het doel. Daarmee was de koek nog steeds niet op, de thuissupporters konden genieten van nog een Bayern-treffer. Mario Götze pikte in de slotfase ook nog een goal mee en bepaalde de eindstand op 7-0.

Door de monsterzege gaat Bayern in de koker voor de loting van de kwartfinales. De ploeg bevestigde vanavond nog maar eens dat het één van de grootste kanshebbers is voor de eindzege in het miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen