Feyenoord in de problemen na vierde zeperd op rij

11 mei 2015, 21:52   Bijgewerkt: 11 mei 2015, 22:12

Het was zondag 5 april en Feyenoord wist het zeker: de derde plek in de Eredivisie was binnen. Na de 1-4 zege in Alkmaar op AZ was de situatie op de ranglijst zo rooskleurig, dat zelfs de grootste pessimist geen problemen meer voorzag. Vier draken van wedstrijden later is alles anders. In de Kuip werd maandag met 1-4 verloren van Vitesse, het vierde puntenverlies op rij, waardoor Feyenoord ineens in de problemen zit. Er móet zondag gewonnen worden bij PEC Zwolle, bij ieder ander resultaat dreigt deelname aan de play-offs.

De opluchting was groot bij Feyenoord nadat het ruim een maand geleden ruim won bij AZ. Met nog vijf duels te spelen was de voorsprong op de Alkmaarders opgelopen tot zeven punten en dus was plek drie praktisch veilig. "De play-offs spelen, dat wilden we absoluut niet. Dat was een nachtmerrie-scenario. Als we daarin verzeild geraakt waren, hadden we iets verkeerd gedaan", zei Elvis Manu in de catacomben van het AFAS Stadion. Hij wilde nog niet zeggen dat de buit, plek drie, binnen was. "Maar dit mogen we niet meer weggeven."

Pijnlijk voor Feyenoord was vooral de manier waarop het verloor van Vitesse. De Arnhemmers misten vormgever Marko Vejinovic, maar waren desondanks op alle fronten superieur. Met name Davy Pröpper stak er bovenuit, hij speelde een geniale wedstrijd op het middenveld en stond met een fraai passje aan de basis van de 0-1, gemaakt door Valeri Qazashvili. De Georgiër krulde de bal op fraaie wijze over Vermeer, die iets te ver voor zijn doel stond.

De treffer van Achehteh betekende de nekslag voor Feyenoord, alle hoop die er even was na de goal van Toornstra was direct weer de grond ingeboord. In het restant van het duel speelde de thuisploeg een verloren wedstrijd, wetende dat het drie keer moest scoren om alsnog te winnen en plek drie veilig te stellen. In blessuretijd van de tweede helft bepaalde Labyad de eindstand zelfs op 1-4 voor de bezoekers.

Door de nederlaag krijgt Feyenoord nog één kans om, ondanks alles, toch nog derde te worden in de Eredivisie en een Europa League-ticket in de wacht te slepen. Het moet nu zondag gebeuren, uit bij PEC Zwolle. Een zege volstaat dan, maar bij ieder ander resultaat is Feyenoord vermoedelijk veroordeeld tot de play-offs. Als dat gebeurt heeft de club echt iets fout gedaan, zoals Manu vijf weken geleden al zei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen