Morata ook in prestigieuze Derby d'Italia de held

16 mei 2015, 20:05

Na zijn belangrijke gelijkmaker tegen Real Madrid, in de return van de halve eindstrijd van de Champions League waardoor Juventus de finale van het miljoenenbal bereikte, was Alvaro Morata ook zaterdag de grote man bij de ploeg uit Turijn. De Spaanse aanvaller bezorgde Juventus in Milaan de winst in de prestigieuze Derby d'Italia tegen Internazionale: 1-2.

Drie dagen na de sensatie, door ten koste van Real Madrid de finale van de Champions League te halen, leek Juventus uitgerekend door aartsrivaal Internazionale terug op aarde te worden gezet. De haat vanuit Turijn richting het blauwe deel van Milaan nam na het omkoopschandaal dat in 2006 aan het licht kwam, waardoor Juventus twee titels moest afstaan aan Inter, extreme vormen aan.

Ook al heeft Juventus de titelprolongatie in de Serie A al een tijdje binnen, toch waren i Bianconeri gebrand op een driepunter tegen Inter in het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan. Het begin was echter voor de thuisclub, al binnen twee minuten probeerde Mauro Icardi het met een afstandsschot, maar Juve-keeper Marco Storari - Gianluigi Buffon kreeg rust - redde. Zeven minuten later had de Argentijnse spits, met geluk, wel succes. Hij veranderde een afstandsschot van Marcelo Brozovic al dan niet met de hand van richting, waardoor Storari kansloos was.

Vijf minuten voor de doelwissel was Inter dicht bij de 2-0, een pegel van Xherdan Shaqiri raakte de lat. Een minuut later lag aan de andere kant de gelijkmaker erin. Alessandro Matri had bij een counter te veel tijd nodig om te schieten, maar Nemanja Vidic had een overtreding nodig om de Juventus-spits af te stoppen. Het was voor scheidsrechter Doveri aanleiding om te fluiten voor een strafschop, die werd benut door Claudio Marchisio. Het duel stevende vervolgens af op een remise, maar in de slotfase besliste Alvaro Morata anders. De oud-speler van Real Madrid nam het Inter-doel vanaf de rand van 'de zestien' onder vuur en zag keeper Samir Handanovic blunderen, 1-2.

Inter blijft door het verlies achtste en moet vrezen dat het gat naar de Europese plaatsen later dit weekend verder oploopt. Nummer zes Sampdoria, dat het laatste Europese ticket in handen heeft, heeft twee punten meer dan Inter en speelt later op de avond nog thuis tegen Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen