Southampton blijkt maatje te groot voor Vitesse

Jw
30 juli 2015, 23:03   Bijgewerkt: 31 juli 2015, 00:37
Southampton blijkt maatje te groot voor Vitesse

Het Europa League-avontuur van Vitesse lijkt al voor de start van de nationale competitie te eindigen. De jonge ploeg uit Arnhem liep op bezoek bij het gelouterde Southampton tegen een forse nederlaag op (3-0). Graziano Pellè en Dusan Tadic, twee oude bekenden van de Eredivisie, maakten al in de eerste helft het verschil. Na de rust werd de schade nog wat erger dankzij invaller Shane Long.

Op papier was het Southampton van trainer Ronald Koeman de grote favoriet. Bovendien liet de nummer zeven van de Premier League in de voorbereiding zien op schot te zijn tegen Nederlandse clubs. Feyenoord en FC Groningen werden beiden eenvoudig verslagen met 3-0. Vitesse moest dus uit een ander vaatje tappen dan de clubs uit Rotterdam en Groningen.

In de eerste twintig minuten was Vitesse zeker niet minder dan Southampton. Maar de Engelse ploeg speelde nog niet in de hoogste versnelling. Nadat Victor Wanyama nog van dichtbij de bal recht in de handen van Vitesse-doelman Eloy Room schoot, was het even later wel raak. Graziano Pellè liep eenvoudig weg uit de rug van de Vitesse-verdedigers en rondde de steekpass van Sadio Mané zonder enig spoortje van twijfel af. De oud-Feyenoorder haalde verwoestend uit: 1-0.

Na de rust liet de thuisploeg het initiatief vaker over aan Vitesse, omdat het nauwelijks in gevaar kwam. Voor Vitesse was het hopen dat er één opleving zou komen en die kwam er ook. De debuterende invaller Milot Rashica kreeg uit het niets dé kans op de aansluitingstreffer, maar Southampton-doelman Maarten Stekelenburg hield van dichtbij zijn doel knap schoon.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen