Tevreden Koeman: "Nu is het in principe beslist"

Ger
31 juli 2015, 00:19
Tevreden Koeman:

Manager Ronald Koeman van Southampton gaat er na de eerste wedstrijd tegen Vitesse al vanuit dat de play-offs in de Europa League zijn bereikt. The Saints wonnen donderdagavond voor eigen publiek met duidelijke cijfers: 3-0.

"Ik ben blij met het eindresultaat. Zo'n derde doelpunt is in het Europese voetbal van groot belang. Nu is het in principe beslist", aldus Koeman. De Nederlandse coach was ondanks de ruime zege niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. In de tweede helft, bij een 2-0 voorsprong, kwam Southampton nog onder druk te staan en dreigde een tegentreffer.

"Vitesse kreeg een kans om terug te komen en dat was niet goed. Een uitslag van 2-1 of 3-0 is natuurlijk een gigantisch verschil", weet Koeman. "We wilden de wedstrijd in die fase vooral controleren, waardoor we niet meer de aanvallende intenties toonden van de eerste helft en bijna nog een doelpunt tegen kregen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen