AZ wint ook in Turkije en mag door in Europa

6 augustus 2015, 20:59

Het is AZ gelukt om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Nadat er vorige week met 2-0 werd gewonnen, was de ploeg van John van den Brom ook in Istanbul te sterk voor Basaksehir. Nadat Henriksen AZ in de eerste helft op voorsprong zette, kwam Basaksehir vlak voor rust terug. Van Overeem zorgde na rust voor de laatste treffer van de wedstrijd, waardoor AZ over twee wedstrijden gezien met duidelijke cijfers te sterk is gebleken voor de Turkse formatie.

Maar AZ was niet voor de sfeer gekomen. In de beginfase was het nog even lastig, maar grote kansen kreeg Istanbul Bashaksehir niet. De bezoekers kregen wat ruimte, maar daar werd niet echt gebruik van gemaakt. Ook mocht AZ een aantal corners nemen en daaruit was het na ruim twintig minuten spelen raak. De bal kwam voor de voeten van Markus Henriksen, die zijn man simpel voorbij speelde. Daarna haalde de Noor hard uit, waarmee hij de bezoekers de belangrijke uitgoal gaf. Vlak voor de rust kreeg AZ een tegenvaller te verwerken, toen Doka Madureira hard uithaalde en de goed spelende Rochet knap passeerde.

AZ treft dit weekend Ajax in de competitie en zal ongetwijfeld met een beter gevoel aan de aftrap verschijnen. De club uit Alkmaar rekende in twee wedstrijden ruim af met Istanbul Basaksehir, terwijl Ajax zich in de voorronde van de Champions League verslikte in Rapid Wien. Er is nog niets bereikt, maar het is wel een prestatie waar AZ mee verder kan bouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen