Cocu wil titel, Europese overwintering en bekersucces

10 augustus 2015, 15:14

Het duurde wegens politieacties wat langer dan gepland, maar dinsdagavond opent PSV de jacht naar titelprolongatie in de Eredivisie. De regerend kampioen van Nederland gaat om 18.30 uur op bezoek bij ADO Den Haag. Coach Phillip Cocu heeft er zin in. "We willen vanzelfsprekend goed starten. Met drie punten en als het kan met goed voetbal."

Cocu nam deze zomer afscheid van onder meer Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Karim Rekik en Oscar Hiljemark, maar heette aanwinsten als Davy Pröpper, Maxime Lestienne en Gastón Pereiro welkom in Eindhoven. Dat betekent dat het team weer op elkaar ingespeeld moet raken. "Nieuwe jongens moeten altijd wennen, de afstemming onderling moet groeien en dus is het logisch dat we nog niet op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar", aldus Cocu.

"Maar er zit veel rek in de groep", vervolgt Cocu op de website van zijn werkgever. "We zullen iedere week beter gaan worden. Qua kwaliteit denk ik dat deze selectie gelijkwaardig is aan die van vorig jaar", schat de keuzeheer van PSV in. Hij denkt wel dat het niet zo eenvoudig zal gaan als vorig seizoen. "We komen overal binnen als landskampioen. Dat betekent dat tegenstanders met extra motivatie tegen ons zullen spelen. We moeten dezelfde honger tonen als vorig seizoen om opnieuw kampioen te worden. De spelers weten hoe intens de vreugde kan zijn en dat moeten we gebruiken om ons doel te bereiken."

PSV heeft drie doelstellingen geformuleerd voor het seizoen. Titelprolongatie is daar uiteraard één van. "Daarnaast willen we Europees overwinteren", benadrukt Cocu. "Derde worden in de poulefase is daarbij naar mijn idee reëel. De ambitie is om dat in de Champions League te doen, maar dat hangt af van de loting. Verder willen we ook wat langer meedoen in de strijd om de beker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen