Invaller Van Persie kopt Fenerbahçe naar zege

20 augustus 2015, 22:07   Bijgewerkt: 21 augustus 2015, 07:56

Helemaal fit is hij nog altijd niet, maar Robin van Persie is zijn scorend vermogen niet kwijt. In de Europa League-wedstrijd tegen Atromitos maakte de Nederlander zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe. Hij kopte de Turkse ploeg in blessuretijd naar een 0-1 overwinning.

Zijn naam viel eerder op de dag in Noordwijk, waar de technische staf van het Nederlands elftal de media ontving. Bondscoach Danny Blind liet weten zich enige zorgen te maken over de aanvaller, maar was positief omdat Van Persie volgens hem 'minimaal 45 minuten' zou gaan spelen in de Europa League-wedstrijd tegen Atromitos. Dat zou volgens de bondscoach een belangrijke stap in de juiste richting zijn.

Dat gebeurde niet, ongetwijfeld tot teleurstelling van Blind. Van Persie begon in Griekenland op de bank en mocht pas tien minuten voor tijd zijn trainingspak uittrekken. Hij kwam erin voor Moussa Sow, de stand was toen nog 0-0. Tien minuutjes kreeg de Nederlander dus, ruim een half uur minder dan Blind hoopte. Maar toch zal ook de bondscoach niet ontevreden zijn, want Van Persie bewees dat hij het scoren niet verleerd is. In blessuretijd anticipeerde hij goed op een voorzet vanaf de linkerkant en kopte hij de 0-1 tegen de touwen. Het was het eerste doelpunt van Van Persie, overgekomen van Manchester United, in Turkse dienst.

Door de goal van Van Persie heeft Fenerbahçe goede papieren om de groepsfase van de Europa League te halen. Datzelfde kan niet worden gezegd van clubs als Standard Luik en Steaua Boekarest. Standard verloor met 2-0 van het Noorse Molde, Steaua ging voor eigen publiek met 0-3 onderuit tegen Rosenborg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen