FC Groningen duidelijk te sterk voor sc Heerenveen

13 september 2015, 14:25

Vanaf de aftrap liet FC Groningen zien dat het de Derby van het Noorden liever wilde winnen dan sc Heerenveen. Dat resulteerde in een voorsprong in de eerste minuut (Hoesen) en een verdubbeling van de score na een kwartier voetballen (Linssen). Uiteindelijk kwam Heerenveen nog even terug via een mooi schot van Thern, maar het was niet genoeg om het de thuisploeg echt lastig te maken. Na de 3-1 van invaller Mahi was het definitief bekeken.

Vanaf de aftrap zette Groningen druk naar voren en eerst was het Linssen die zijn eerste goal van het seizoen dacht te maken. Zijn inzet kwam via via bij De Leeuw terecht, die Hoesen bediende. De spits reageerde attent en maakte zijn eerste treffer van het seizoen. Heerenveen was nog niet helemaal wakker geschud, want na een kwartier spelen stond het al 2-0. Nu was het Bryan Linssen met zijn eerste goal in Groningse dienst, na een prachtige pass van Tibbling. Linssen nam geweldig aan en liet doelman Mulder vervolgens kansloos. Het verzet van Heerenveen beperkte zich tot wat halve kansen, van onder meer Slagveer.

Toch kon Heerenveen niet echt doorzetten. De ploeg probeerde het wel, maar het had de kracht niet om het Groningen echt moeilijk te maken. Toen Mulder de bal inleverde en Mahi met wat geluk de 3-1 maakte, was het duel beslist. Door de overwinning gaat FC Groningen over Heerenveen heen op de ranglijst en staat het op een voorlopige achtste plaats, met zeven punten uit vijf duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen