Van de Looi: "Dit niveau is niet nieuw voor ons"

16 september 2015, 18:35

Voor FC Groningen begint het Europa League-seizoen donderdag met een prachtig affiche. De noorderlingen kruisen in de eigen Euroborg de degens met Olympique Marseille, een tegenstander van naam. Erwin van de Looi heeft vertrouwen in een goed resultaat, al weet hij dat de Marseille een uitstekende ploeg heeft.

Groningen hoeft echter niet bang te zijn voor de Fransen, vindt Van de Looi. "We hebben altijd respect voor de tegenstander, maar ik hoop niet dat we ontzag hebben. Dat is onnodig", zei hij op de afsluitende persconferentie volgens FCGroningen.nl. "We hebben geloof in onszelf. Olympique Marseille is een ploeg van Champions League-kwaliteit, maar dat zijn PSV en Ajax ook. Spelen tegen dit kaliber tegenstanders is dus niet nieuw voor ons. We willen met een duidelijk idee spelen en veel energie in de wedstrijd leggen. Dan hebben we zeker in een thuiswedstrijd altijd kans."

Van de Looi weet niet of Marseille de kat uit de boom gaat kijken, of vol op de aanval gaat. "Ze beheersen beide stijlen van spelen goed. We zijn dus ook op beide speltypen voorbereid. Het is voor ons van belang dat we in ieder geval niet naïef spelen. Wat zeker niet betekent dat we anders spelen dan anders. En of speler A of B dan in de opstelling staat, zien we wel. Het is in ieder geval duidelijk dat hun selectie nog groter en breder is dan die van onszelf. Zij hebben meer ervaring, maar bij ons is meer onbevangenheid. Wat de doorslag gaat geven, dat zullen we morgen gaan zien."

Het duel begint donderdag om 19.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen