Martial helpt Van Gaal aan belangrijke zege op Koeman

Jw
20 september 2015, 18:59   Bijgewerkt: 20 september 2015, 19:13

Louis van Gaal heeft zondagmiddag het onderonsje met landgenoot Ronald Koeman gewonnen. In een boeiende wedstrijd deden Manchester United en Southampton nauwelijks voor elkaar onder, maar gaf de klasse van miljoenenaankoop Anthony Martial de doorslag. De peperdure Franse spits was met twee doelpunten de held aan de kant van de bezoekers, die uiteindelijk met 3-2 wonnen. Manchester United verkleint het gat met koploper Manchester City tot twee punten.

Southampton tegen Manchester United was in de Engelse pers toch vooral ook een clash tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal, van wie bekend is dat ze al lange tijd niet meer met elkaar door één deur kunnen. Van Gaal kon een persoonlijke vete er echter niet bij hebben na de pijnlijke 2-1 nederlaag van afgelopen week tegen PSV in de Champions League. Er moest gewonnen worden van Southampton om de kritiek op de Amsterdamse coach weer even te laten verstommen.

De start van Manchester United gaf echter weinig hoop voor Van Gaal. Graziano Pellè, die ooit door Van Gaal werd gehaald naar AZ, opende de score al na dertien minuten. De Italiaans international zag een eerste inzet van Sadio Mané nog worden gekeerd door Manchester United-doelman David de Gea, maar die was machteloos bij de rebound van de spits (1-0).

Manchester United oogde kwetsbaar in deze fase en Southampton had in deze fase nog een keer toe moeten slaan. Maar dat deed de ploeg van Koeman niet. Daardoor bleef Manchester United in de wedstrijd en kon Anthony Martial voorin het verschil maken. De arbitrage zag over het hoofd dat Juan Mata buitenspel stond, waardoor de Franse aanvalsleider aan de bal kon komen. Martial hield het hoofd bijzonder koel en rondde de kans met hulp van een schijnbeweging uitstekend af (1-1).

Bij Manchester United speelde Memphis Depay een zwakke wedstrijd. De buitenspeler, die tegen PSV nog scoorde, was bij veel van zijn acties ongelukkig. Dat kon niet worden gezegd over Martial, die de bezoekers na rust opnieuw pijn deed. Southampton-verdediger Maya Yoshida gaf de bal weliswaar heel kinderlijk cadeau aan de jonge Fransman, maar die rondde het opnieuw koelbloedig af (1-2).

Met drie doelpunten in zijn eerste twee competitiewedstrijden voor Manchester United maakt Martial vooralsnog een uitstekende indruk. Daarnaast liet De Gea zien waarom Van Gaal zo blij is dat de doelman uiteindelijk niet is verkocht aan Real Madrid. Met een razendsnelle reflex op de lijn voorkwam de Spaanse keeper de gelijkmaker van José Fonte.

Het bleek een cruciale redding, want Manchester United kon de score daarna uitbreiden naar 1-3. Memphis had pech dat zijn inzet op de paal belandde, maar hij stelde Juan Mata daardoor wel in staat te scoren. Southampton maakte het in de slotfase nog bijzonder spannend nadat Pellè zijn tweede van de middag had gemaakt, maar een wankelend Manchester United gaf de zege - mede door de klasse van De Gea - niet meer uit handen.

[photo,92400,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen