Bayern walst zelfs over concurrent Dortmund heen

Jw
4 oktober 2015, 19:33   Bijgewerkt: 4 oktober 2015, 19:45

Bayern München heeft zondag op oppermachtige wijze laten zien wie op dit moment de sterkste is van Duitsland. Borussia Dortmund werd vooraf gezien als een gewaagde concurrent in de strijd om de titel, maar werd in een onderling duel met 5-1 aan de kant gezet door Der Rekordmeister. Robert Lewandowski was opnieuw op schot.

Zelfs zonder een geblesseerde Arjen Robben blijft de trein maar doordenderen in München. Borussia Dortmund begon ongeslagen aan de topper tegen de koploper, maar al snel werd duidelijk dat aan die reeks een einde kwam.

Thomas Müller bracht de aanwezige fans in de Allianz Arena, die de laatste weken al zo verwend werden, voor het eerst aan het juichen. Zijn eerste doelpunt viel halverwege de eerste helft, nadat hij een lange pass van Jerome Boateng koelbloedig had afgerond door doelman Roman Bürki te omzeilen en de bal in het lege doel te prikken. Henrikh Mkhitaryan maakte even late een overtreding op Thiago, waarna de Duits international vanaf de stip voor zijn tweede mocht aantekenen. Dat deed hij vol overtuiging. 

Borussia Dortmund kwam wel vrij snel terug in de wedstrijd. Pierre-Emerick Aubameyang, de man in vorm bij Dortmund, maakte een minuut na de 2-0 alweer de aansluitingstreffer. Daardoor was er in de rust nog niet zoveel aan de hand voor de gasten.

In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor Die Borussen. Lewandowski deed zijn voormalig werkgever pijn door voor de derde en vierde Beierse treffers te zorgen. Mario Götze, die andere oud-speler van Borussia Dortmund, bepaalde de eindstand op 5-1.

Daarmee blijft Bayern München zonder puntverlies in de Bundesliga en dat terwijl de maand oktober al begonnen is. De koploper heeft bovendien de topscorer van de competitie in huis. De teller staat bij Lewandowski op twaalf doelpunten, gemaakt in slechts zeven wedstrijden.

[photo,92777,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen