Fenerbahçe-coach: "Naar speelwijze Ajax wil ik toe"

22 oktober 2015, 12:40

Ajax stuit vanavond (donderdag) in de Europa League op Fenerbahçe. De Amsterdammers hopen, na gelijke spelen tegen Celtic (2-2) en Molde FK (1-1), hun eerste overwinning van het Europa League-seizoen te boeken. Maar niet alleen voor Ajax is het zaak om drie punten te pakken. Fenerbahçe, dat één puntje minder heeft, heeft ook een goed resultaat nodig om in de race te blijven.

"Wij zijn nu dus al in de situatie dat we moeten winnen", zo citeert De Telegraaf Fenerbahçe-trainer Vítor Pereira. "Ik ben hier een soort kok, die een goed team wil brouwen, met de juiste smaak. Dat lukt niet binnen drie maanden. We hebben meer tijd nodig", waarschuwt de Portugees, die eerder onder meer FC Porto en Olympiakos onder zijn hoede had.

"Ajax heeft een ploeg die altijd de bal wil hebben", vervolgt Pereira. "Naar zo'n speelwijze wil ik ook toe. Druk zetten en domineren. Voor dit project hebben we denk ik twee jaar nodig, maar in dit soort landen moet je nu eenmaal elke wedstrijd winnen. Turken spelen voor tachtig procent met het hart. Ik wil juist een tactische voetbalcultuur creëren, zoals normaal gesproken in Nederland het geval is. Daar wordt het voetbal gespeeld waar ik van houd."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen