Groep D: Man City ontsnapt weer, Juventus stelt teleur

21 oktober 2015, 23:18   Bijgewerkt: 21 oktober 2015, 23:44

In de tweede speelronde kroop Manchester City op bezoek bij Borussia Mönchengladbach door het oog van de naald en dat heeft de Engelse topclub woensdagavond op de derde speeldag haarfijn overgedaan. In het eigen Etihad Stadium schoot Kevin De Bruyne The Citizens in de blessuretijd naar een belangrijke 2-1 overwinning op Sevilla. Juventus liep voor het eerst averij op in Groep D, in Turijn werd het 0-0 tegen Gladbach.

Het duel tussen Manchester City en Sevilla was ongelofelijk belangrijk voor beide ploegen, aangezien het een directe strijd was om plaats twee. De winnaar van het gevecht zou op zes punten komen en de tegenstander drie punten achter zich laten. Sevilla leek aardig op weg om dit voor elkaar te krijgen. Yevhen Konoplyanka schoot op aangeven van Vitolo na een half uur spelen namelijk verrassend de 0-1 binnen in Manchester. De Oekraïner had daarvoor al de paal geraakt uit een vrije trap.

De supporters van Manchester City zagen de bui al hangen, maar zagen tot hun vreugde dat de thuisclub niet lang nodig had om langszij te komen. Na een goede actie van Yaya Touré kwam de bal terecht bij diens landgenoot Wilfried Bony. De oud-spits van Vitesse schoot via Adil Rami raak, de verdediger kreeg het (eigen) doelpunt op zijn naam. Kevin Gameiro had de Europa League-houder vervolgens weer op voorsprong moeten brengen, maar faalde in de afronding.

Lange tijd leek het bij 1-1 te blijven in Manchester, maar De Bruyne toonde in de blessuretijd aan waarom de Engelse topclub afgelopen zomer miljoenen euro's aan hem besteed heeft. De Belgische vleugelspeler onderscheidde zich met een fraaie actie aan de rechterkant van het veld en schoot Man City met een diagonale schuiver naar de levensbelangrijke winst: 2-1.

Door de zege in extremis staat de ploeg van manager Manuel Pellegrini na twee speelronden op zes punten, nummer drie Sevilla volgt op drie punten achterstand. Juventus is groepsleider, maar kwam woensdagavond tegen Gladbach niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De Duitsers, waar Roel Brouwers ontbrak, lieten zien dat ze sinds de komst van coach Andre Schubert de boel aardig op de rit hebben en lieten de Italianen knap voor de eerste keer punten morsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen