De Boer: "Ajax kan mooie stap zetten in Kuip"

Ger
6 november 2015, 15:57

Trainer Frank de Boer ziet geen favoriet voor de Klassieker tussen Feyenoord en 'zijn' Ajax. De twee aartsrivalen treffen elkaar zondag voor de tweede keer binnen anderhalve week in de Rotterdamse Kuip. De vorige confrontatie, in de derde ronde van de KNVB Beker, werd op de valreep gewonnen door Feyenoord.

"Ik denk dat het op dit moment een gelijkwaardige strijd is. Maar als wij ons niveau halen, hoeven we niet bang voor Feyenoord te zijn", aldus De Boer op de clubwebsite. "Het is een goed team. Maar wij hebben in de bekerwedstrijd laten zien dat we niet voor ze onder doen. Als we het niveau van die eerste helft en van Roda JC en Vitesse halen, kunnen we in de Kuip gewoon winnen."

"Het blijft een speciale wedstrijd. Als we verliezen zijn we nog steeds koploper, dat is een mooie bijkomstigheid", verwijst de oefenmeester naar het beduidend betere doelsaldo van zijn ploeg. "Maar we kunnen een mooie stap zetten en de tegenstander op zes punten zetten. Als we in die positie komen, zullen we dat zeker niet nalaten.''

Ajax beleefde op weg naar de Klassieker een stevige domper door in de Europa League gelijk te spelen tegen Fenerbahçe, waardoor uitschakeling dreigt. De Boer: "Zondag moeten we met meer bravoure en vertrouwen spelen. En op de momenten dat we balbezit hebben, daar zorgvuldig mee omgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen