Groep D: Juventus speelt gelijk, City profiteert optimaal

Ger
3 november 2015, 23:39   Bijgewerkt: 5 november 2015, 00:37

Juventus heeft de koppositie in groep D van de Champions League uit handen gegeven. De verliezend finalist van vorig seizoen bleef in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op 1-1 steken. Manchester City nam de eerste plaats over dankzij een zege bij Sevilla: 1-3. De Engelsen zijn nu al zeker van de knock out-fase.

Gladbach kwam tegen Juventus dik verdiend op voorsprong door Fabian Johnson. Vlak voor rust maakte Stephan Lichtsteiner gelijk op aangeven van Paul Pogba. De assist van de Fransman was van grote schoonheid. Hernanes maakte de klus van Juventus na de hervatting onnodig zwaar. De Braziliaan beging een wilde overtreding op Alvaro Dominguez en kreeg een rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Björn Kuipers. Met tien man bleef de Oude Dame overeind.

City ging uitstekend van start op Spaanse bodem. De ploeg van manager Manuel Pellegrini ging binnen een kwartier al met 0-2 aan de leiding. Raheem Sterling en Fernandinho waren trefzeker. Benoît Trémoulinas hielp Sevilla met een rake kopbal terug in de wedstrijd. De Spanjaarden drongen vervolgens aan, maar nog voor de pauze besliste City het duel. Wilfried Bony, oud-spits van Vitesse, tekende voor de 1-3.

Achter City heeft Juventus veruit de beste papieren om eveneens verder te gaan. De Serie A-kampioen heeft nu acht punten. Sevilla moet een achterstand van vijf punten zien te overbruggen. Gladbach sprokkelde in totaal twee punten bij elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen